Η συνέντευξη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 9,89» και τη δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλό μεσημέρι σε όλους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να είστε καλά Προσπαθούμε και σοκαριζόμαστε από τις αποκαλύψεις. Θα πάω και στο χώρο σας εκεί, το Αττικό Μετρό και το τι πρέπει να γίνει. Μια υπόθεση που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη μεν, αλλά που αποδεικνύει ότι η πρακτική στις υποθέσεις διαφθοράς είναι ίδια στην Ελλάδα, βαλίτσες, μια γραμματέας που κατέγραφε. Αυτό είναι από τα άγραφα που λέμε. Πάντα υπάρχει μια γραμματέας εν τω μεταξύ, σε όλες τις υποθέσεις. Ευτυχώς μάλλον, όταν λέει την αλήθεια, γιατί υπάρχουν και άλλες που εκμεταλλεύτηκαν, χωρίς να λένε την αλήθεια. Να ρωτήσω τώρα, καταρχήν πριν πάμε σε αυτά και στην υπόθεση του Αττικό Μετρό, που απ’ ότι φαίνεται δεν είναι μόνο 370.000 ευρώ τα χρήματα, που λείπουν από τα ταμεία εκεί πέρα, είναι πολύ περισσότερα οι μίζες. Θέλω να σας ζητήσω κύριε Υπουργέ να μου κάνετε ένα ευγενικό σχόλιο για το πώς βλέπετε αυτή την ιστορία με τους δύο τούρκους, γιατί αφορά όλη τη χώρα. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι η αρμοδιότητα σας. Πολλοί σοκαρίστηκαν ότι είδαν τα δύο αυτά παιδιά με χειροπέδες. Ναι τους δύο Έλληνες. Αναβλήθηκε και η δίκη, άρα παρατείνεται η εκκρεμότητα. Έχουμε και ένα καλό νέο, ότι δεν υπάρχει κατηγορία για κατασκοπεία. Τι να πω; Πως ισορροπούν όλα αυτά;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όσοι από εμάς έχουμε υπηρετήσει στις παραμεθόριες περιοχές, γνωρίζουμε, ότι τέτοιες υποθέσεις είναι υποθέσεις ρουτίνας. Είναι παρά πολύ εύκολο οι τούρκοι στρατιώτες να μπουν σε εμάς και το αντίστροφο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να χαθεί κάποιος λέτε. Έτσι;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι, είναι πάρα πολύ εύκολο. Δεν υπάρχει ξέρετε ένας φράκτης. Ευτυχώς, αλλά…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τότε γιατί έγινε τόσο θέμα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπήρξε σκοπιμότητα στην πλευρά της Γείτονος μέσα στην ένταση που υπάρχει αυτόν τον καιρό. Να ευχηθούμε, ότι θα τελειώσει και θα επικρατήσουν οι λογικές και οι διαδικασίες που πάντα τηρούνται εδώ και δεκαετίες σε τέτοια θέματα και να μην έχουμε άλλες δυσάρεστες εξελίξεις. Θεωρώ ότι η Τουρκία δεν πρέπει να συνεχίσει να προκαλεί
Υπήρξε από εμάς ένα πλήθος, τον προηγούμενο καιρό, δράσεων και συναντήσεων, προκειμένου να υπάρχει συνεργασία, σε πολλούς τομείς, στις μεταφορές, στο εμπόριο, στα έργα υποδομών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας είπατε εσείς και εκεί από την Βόρεια Ελλάδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει τέτοιου είδους συνεργασία. Έτσι δεν είναι;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θεωρώ, ότι ένα κλίμα σαν κι αυτό που υπάρχει δε βοηθάει γενικότερα στην περιοχή, αλλά και την Τουρκία, να συνεχίσει μια τέτοια κατάσταση ψυχροπολεμική θα έλεγα. Είναι σε μια άλλη εποχή μια τέτοια αντιμετώπιση, ειδικά τέτοιων θεμάτων. Να δούμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για να δούμε μήπως και λήξει το θέμα, αν και υπάρχει σκοπιμότητα όπως το λέτε. Θα δούμε. Πάμε τώρα στο χώρο σας, εκεί στην Αττικό Μετρό. Περίοδος 2003 – 2007. Βεβαίως δεν μιλάμε για τις περιόδους εκείνης της εποχής του Υπουργείου Μεταφορών, να το ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο. Μιλάμε για τα Υπουργεία Δημοσίων Έργων, ήταν τα αρμόδια για αυτά έργα, που είναι στο στόχαστρο και στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. Εδώ είδαμε φοβερά πράγματα. Είδαμε πάλι μεταφορές με βαλίτσες και δεν λέγονται τώρα από προστατευόμενους, αλλά λέγονται από ανθρώπους, οι οποίοι είναι επώνυμοι, έχουν διατελέσει στελέχη στην Deutsche Bank και είναι και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κάνει αυτή την ιστορία, είναι οι πρωταγωνιστές, οι ίδιοι τα λένε. Πείτε μας λίγο πως τα είδατε όλα αυτά και πως σκέφτεστε να βοηθήσετε εσείς την έρευνα, γιατί η Αττικό Μετρό είναι στην αρμοδιότητα σας.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να πούμε, ότι βγαίνουν μερικά συμπεράσματα πάρα πολύ εύκολα, σε σχέση και με ότι ειπώθηκε τον προηγούμενο καιρό από την αντιπολίτευση. Δηλαδή για τη Novartis, μίλησαν ότι υπάρχει μια σκευωρία και μάλιστα έγιναν και μηνύσεις για αυτή τη σκευωρία. Εδώ βλέπουμε, ότι όχι μόνο σκευωρίες δεν υπάρχουν, αλλά πολλές ξένες αρχές και αρχές Δικαιοσύνης ξένων χωρών, -οι χώρες αυτές δεν είναι τριτοκοσμικές είναι χώρες της ΕΕ, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής-, ασχολούνται με υποθέσεις που έγιναν στη δική μας χώρα. Άρα μόνο δολοπλοκία δεν υπάρχει, το ανάποδο θα έλεγα. Αυτό δείχνει όμως και πώς κινούνταν η χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες. Πιστεύω λοιπόν, ότι αυτά τα θέματα, πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και πρέπει να διερευνηθούν γρήγορα, αν υπάρχουν άνθρωποι που έχει εμπλακεί το όνομα τους χωρίς να έχουν κάποια ευθύνη, να γίνει απολύτως γνωστό σε όλους, αν υπάρχουν κάποιοι εμπλεκόμενοι και έχουν ευθύνες, να προχωρήσουμε κανονικά σε ότι προβλέπει η Δικαιοσύνη. Από εκεί όμως και πέρα, κ. Παπαδάκου, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε τους εισαγγελείς, ούτε τους δικαστές.
Θεωρούμε ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται και οι δικαστικές – εισαγγελικές αρχές πρέπει κάνουν τη δουλειά τους, όπως την κάνουν, και να προχωρήσουν στην απόλυτη διερεύνηση. Να προχωρήσουν αυτές οι αρμόδιες αρχές στην απόλυτη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι, όπου χρειαστεί, είναι η συνδρομή των υπηρεσιακών παραγόντων ή η ανεύρεση στοιχείων στους οργανισμούς ή στο Υπουργείο…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα, όλα αυτά είναι δεκαπέντε χρόνια μετά, γιατί υπήρξαν απίστευτες καθυστερήσεις από την δικαιοσύνη. Οχτώ χρόνια έχει δοθεί αυτή η κατάθεση του ανθρώπου αυτού. Δεν ξέρω και πως είναι στην υγεία του. Το ρωτούσα προχθές, αν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. Μακάρι για όνομα του θεού. Αλλά οκτώ χρόνια πριν καταλαβαίνετε και δεκαπέντε χρόνια πριν το σκάνδαλο μοιάζει λίγο… έχουν αλλάξει πέντε κυβερνήσεις. Πέντε; Βάλτε πέντε ναι!
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Προφανώς, αυτό όμως αναδεικνύει και τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν και οι θεσμικές αλλαγές πρέπει να έχουν να κάνουν και με την λειτουργία της Δικαιοσύνης, στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στη διερεύνηση τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι αλλά βλέπετε τις επιθέσεις τώρα στον κ. Παπαγγελόπουλο.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ τα θεωρώ ανέκδοτα αυτά ειλικρινά, όπως θεσμικές αλλαγές έχουν ήδη γίνει, στο να διασφαλίζεται η διαφάνεια στα δημόσια έργα, να μην επιτρέπεται από το σύστημα, από τις διαδικασίες, από τους διαγωνισμούς, να υπάρχουν περιθώρια τέτοιου είδους χειρισμών.
Πιστεύω ότι η δική μας ευθύνη είναι κυρίως στο δεύτερο, γιατί στο πρώτο είναι κυρίως της Δικαιοσύνης και προφανώς, να διασφαλίσουμε ότι όπου η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει και να έχει πρόσβαση στα υπουργεία ή στους αρμόδιους φορείς να μπορεί να την έχει, ανά πάσα στιγμή και ώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, γιατί την περασμένη εβδομάδα όπως μας είπε ο κ. Μυλόπουλος ήρθαν οι εισαγγελείς και ζητούσαν στοιχεία, παρότι είναι τόσα χρόνια μετά και βεβαίως τα παρέσχε ο άνθρωπος. Δεν μιλάμε για έλλειψη συνεργασίας, υπάρχει συνεργασία και σίγουρα ελπίζουμε…ξέρετε εγώ πιστεύω ότι πάντα βρίσκονται αν ψάξεις, πάντα βρίσκονται τα ίχνη, εφόσον ισχύουν όλα αυτά, αλλά δύσκολο να μην ισχύουν, γιατί τα καταθέτει ο Γερμανός, τα καταθέτει και ένας Βέλγος νωρίτερα, τα ξέρετε, που έγιναν οι αντίστοιχες διώξεις.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κυρία Παπαδάκου τα έχω διαβάσει, στον Τύπο τα έχω διαβάσει
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπαμε ότι υπάρχει και μια γραμματέας που κατέγραφε τα πάντα, γιατί οι εταιρείες οι Γερμανικές, καταγράφουνε τα πάντα, δυστυχώς για αυτό που τα παίρνουνε. Γιατί πως αλλιώς; Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πάντως κ. Παπαδάκου, τίθενται και μερικά θέματα, τα οποία πρέπει να τα αναδείξουμε, διότι τα προηγούμενα χρόνια, η χώρα μας μπήκε στο στόχαστρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως μία χώρα απόλυτα διεφθαρμένη, ως ένας λαός που είναι τεμπέλης και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε ακούσει κατά καιρούς. Αυτό όμως που φαίνεται, είναι, ότι από συγκεκριμένες χώρες οι εταιρείες τους έχουν μια ιδιαίτερη έφεση σε αυτό το σπορ: και της αδιαφάνειας και της εμπλοκής σε τέτοιες υποθέσεις. Άρα, καλό θα είναι, να αντιμετωπίσουμε και σε ευρωπαϊκό, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, θέματα διαφάνειας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Έτσι είναι γιατί τώρα γελάω που άκουσα ότι η Deutsche Bahn λέει μας κατήγγειλε η εταιρία αυτή όπου τα έδινε τις μίζες έτσι όπως λέει το στέλεχός τους δεν το λέμε εμείς, έτσι, στη Φρανκφούρτη μάλιστα το είπε στη Γερμανία, δεν το είπε σε καμία Έλληνα εισαγγελέα. Η Deutsche Bahn ας πούμε λέει έφυγε από τη χώρα γιατί ήταν διεφθαρμένη πολύ η Ελλάδα, αυτό είναι ανέκδοτο τώρα, να καταγγέλλεις για διαφθορά τη χώρα όπου εσύ εκμαύλισες στο κάτω- κάτω έτσι και για να πάρεις, έτσι.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Και δεν είναι μία υπόθεση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Δεν είναι μία υπόθεση, 100 γερμανικές εταιρίες έχουμε εδώ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Ακριβώς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Δεν θα τις απαριθμήσω τώρα γιατί. Υπομένει η Siemens και κακώς αναφέρουμε μόνο τη Siemens, εδώ υπάρχει πίσω πολύ μεγάλη ουρά. Πάμε σε ένα διαφημιστικό σύντομο κύριε υπουργέ και αμέσως μετά θα ‘ρθω να σας ρωτήσω για την προοπτική τώρα και για τη Novartis που αρχίζει σήμερα γιατί κι αυτό είναι σοκαριστική υπόθεση, μας αφορά όλους μας, δεν έχει σχέση αυτό με αρμοδιότητα μόνο έτσι δεν είναι ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Προφανώς, προφανώς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Λοιπόν εδώ είμαστε κυρίες και κύριοι με τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Κύριε Σπίρτζη άκουσα ένα σποτ τώρα, ομολογώ δεν το ήξερα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δεν ξέρω αν το ακούσατε κι εσείς, το ακούσατε ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Όχι, δεν είναι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι για την ΕΕΣΣΤΥ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Α, είναι για, για πείτε μας για αυτό μια και ακούστηκε και θέλω να…
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Είναι από το πρώτο μνημόνιο δέσμευση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Α, είναι δέσμευση.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Βέβαια. Είναι η γνωστή ιστορία που χειρίστηκε με το βέλτιστο -εντός εισαγωγικών- τρόπο ο κ. Χατζηδάκης, όταν είχε σπάσει τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε πέντε εταιρίες. Λες και είχαμε τον υπερσιβηρικό. Κατηγορηθήκαμε για κρατικές ενισχύσεις, επομένως, οι δύο εταιρίες από τον δημιουργό κ. Χατζηδάκη που είχαν και τέτοια βάρη, που ήταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εταιρία δηλαδή που έχει το προσωπικό για να ασκεί το σιδηροδρομικό έργο και η εταιρία που έκανε τη συντήρηση του τροχαίου υλικού,- γιατί το τροχαίο υλικό είναι στην περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, δεν πουλιέται-, άρα πουλιούνται αυτές οι δύο εταιρίες και είναι υποχρέωση από δύο πλευρές. Η μία είναι από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουμε, η δεύτερη είναι από το ευρωπαϊκό δίκαιο λόγω των κρατικών ενισχύσεων και έρχεται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπως καταλαβαίνετε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κύριε υπουργέ να σας ρωτήσω, σήμερα αρχίζει αυτή η προανακριτική επιτροπή, προκαταρκτική συγκεκριμένα.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Πριν πάμε σ’ αυτό το θέμα όμως κ. Παπαδάκου όμως να πούμε μερικά πράγματα και για αυτό μια που ακούσαμε στη διαφήμιση;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Βεβαίως. Πείτε μου.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Η χώρα κατηγορούνταν, υπήρχαν τρεις φάκελοι ανοιχτοί, ένας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένας για την ΕΕΣΣΤΥ και ένας για τον ΟΣΕ. Συνολικά κατηγορούμασταν για πάνω από 15 δις. ευρώ κρατικές ενισχύσεις. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό όταν εκκρεμούν τέτοιες υποθέσεις για τη χώρα: ότι η χώρα είναι πολύ ευάλωτη σε μια σειρά από πιέσεις όταν έχει ανοιχτά τέτοια θέματα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν για 1,5 δις., η ΕΕΣΤΥ ήταν για 350 ή 300 εκατομμύρια αν θυμάμαι ακριβώς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Αυτό για εξηγήστε στον κόσμο γιατί εγώ το ξέρω αλλά ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Τι σημαίνει αυτό, υποχρέωση της χώρας να τα καταβάλει αυτά ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Βεβαίως. Να δικαστεί για αυτό και ανάλογα το ποσό…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κατ’ αρχήν να περάσει από το δικαστήριο εκεί στην Ευρώπη μιλάμε τώρα, έτσι, και να καταβάλει αυτά τα χρήματα. Γιατί κατηγορείτο η χώρα ; Γιατί κατηγορούσαν τη χώρα ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Ότι έδινε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει ανάγκες που ήταν στο πεδίο του ανταγωνισμού ή που δεν έπρεπε να τα καταβάλει σε τέτοιους Οργανισμούς. Καταλαβαίνετε ότι τα ποσά είναι τεράστια, ειδικά για μια χώρα σαν τη δική μας και με τις συνθήκες που επικρατούν. Λοιπόν, θέλω να ενημερώσουμε, ότι δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια πλην της πώλησης και της δέσμευσης πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ για να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις. Ούτε υπήρχε κάποια επίσημη δέσμευση για να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις και αυτοί οι φάκελοι όπως τους βρήκαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό που θεωρώ εγώ, ότι είναι μια μεγάλη ελάφρυνση για τη χώρα, είναι, ότι πριν αρκετούς μήνες με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκλεισαν οι φάκελοι αυτοί, και για τον ΟΣΕ, που είναι το πιο σημαντικό και ήταν το μεγαλύτερο ποσό. Ηταν 14 δις. ευρώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Δυστυχώς ήταν και εκτροφείο σκανδάλων εκεί μέσα. Έχουμε δυο, τρεις δικογραφίες κύριε υπουργέ δυστυχώς. Λυπάμαι που το λέω, δεν είμαι τόσο υπέρ της, καθόλου υπέρ του ξεπουλήματος δεν είμαι, δηλώνω, αλλά δεν είμαι και υπέρ του να εκμεταλλεύονται κάποιοι, έτσι, ένα δημόσιο ταμείο, γιατί αυτό ήταν, δημόσιο ταμείο ήταν, λοιπόν και να γίνονται όλα αυτά που ακούμε που γίνονταν, όπως και στον ΟΤΕ, όπως.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Έχουμε αρκετές υποθέσεις στον ΟΣΕ και είχαμε και μερικές πολύ κακές συνήθειες που έγιναν υποθέσεις. Όπως το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε τελευταία, με την κλοπή υλικού του ΟΣΕ που πήγαινε …
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Εκλεβαν τι υλικό θυμήστε το.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Όλα τα είδη, σιδηροτροχιές, χαλκό, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Ε, βέβαια όταν είναι σε αχρηστεία, δεν φυλάσσονται, δεν κάνουν, βέβαια θα γίνει και αυτό, δεν θα γίνει και αυτό ; Κάντε μου ένα τελευταίο σχόλιο τώρα για τη Novartis που αρχίζει σήμερα γιατί ο χρόνος μας ξέρετε μας κυνηγάει.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Είμαστε στις διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα και οι Δικαστικές Αρχές. Θεωρώ, ότι πρέπει οι διαδικασίες αυτές να δείξουν το σκάνδαλο -που είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές ότι υπήρχε- και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Να φύγει η σκιά λέτε.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Να φύγει η σκιά ή να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Ναι, να φύγει η σκιά είτε αποδίδοντας είτε απαλλάσσοντας, βεβαίως, έτσι φεύγει η σκιά. Η σκιά φεύγει με την αλήθεια. Με συγκαλείψεις δεν φεύγει.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Δεν είναι μία απλή υπόθεση όταν υπάρχουν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί κατηγορούμενοι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Αυτό λέω. Αυτό είναι το θέμα.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Ούτε με χαρά, κανείς, το ακούει αυτό το θέμα. Επομένως πρέπει να χυθεί άπλετο φως κατά τη γνώμη μου και να προχωρήσουν πάρα πολύ σύντομα..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Και με τις συνταγματικές διαδικασίες βέβαια έτσι όπως ορίζει ο νόμος, το Σύνταγμα και να αναλάβετε και κάποτε τη διαδικασία για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86 το οποίο νομίζω είναι κρίσιμο θέμα, έτσι δεν είναι ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Βεβαίως.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Γιατί αλλιώς τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς και σε αυτή την υπόθεση. Λοιπόν κ. υπουργέ ευχαριστώ πάρα πολύ που είσαστε μαζί μας. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ : Να είστε καλά..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κι εσείς να είστε καλά.