«Η ΝΔ έχει την αντίληψη του βλέποντας και κάνοντας, παραδοσιακά έχει αυτήν την αντίληψη εξάλλου, ποτέ δεν είχε ένα εθνικό, στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Kontra Channel και την εκπομπή Επι του Πιεστηρίου με τον Γιώργο Σιαδήμα.
«Εμείς πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδοτηθούν εμπροσθοβαρώς για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Είμαστε η μόνη χώρα που μετά από τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός έχει μαξιλάρι ασφαλείας, ένα μαξιλάρι που μέχρι πρόσφατα αμφισβητούσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, έστω αυτά που εξαγγέλλει η κυβέρνηση πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν» συμπλήρωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν μιλήσαμε με την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους για έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η κυβέρνηση διαφωνούσε. Όταν τους λέγαμε ότι θα καταρρεύσουν το 1/3 των δήμων, δεν το άκουγαν. Σήμερα, πάνω από το 50% των δήμων πρόκειται να καταρρεύσουν αν δεν δεχθούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Το “Αντώνης Τρίτσης” υπήρχε, ήταν το πρόγραμμα Φιλόδημος που απλώς μετά από οκτώ μήνες καθυστέρηση άλλαξε όνομα» είπε με έμφαση ο Χρήστος Σπίρτζης.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”
«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ πριν ενάμιση μήνα, στην αρχή της κρίσης. Πιστεύουμε ότι πρέπει το ελληνικό δημόσιο να δώσει πολύ μεγάλη έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δήμους και από αυτά τα χρήματα να είναι υποχρεωμένος ο κάθε δήμος να καλύψει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Δεν είναι καθαρό το τοπίο γύρω από τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών. Στον χώρο της εστιάσης υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα έπρεπε να υπάρχει κάλυψη για το κόστος των τραπεζοκαθισμάτων, να πληρώνει το δημόσιο στους δήμους το ανάλογο τέλος γιατί οι επιχειρήσεις έχουν μία σειρά από βάρη τα οποία αδυνατούν να αντέξουν. Ο διπλασιασμός του χώρου στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν εξαιρεθούν τα καταστήματα που είναι σε πλατείες, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν τον χώρο. Μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί και στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Όχι μόνο δεν έγινε δεκτή η πρόταση μας για διπλασιασμό του προγράμματος, το οποίο το έχουμε μεγάλη ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε την ενδοοικογενειακή βία και τις ανάγκες των πολιτών αλλά έχουμε ακούσει επτά εξαγγελίες από τον υπουργό ότι θα προχωρήσει τους διαγωνισμούς που είχε έτοιμους ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μόνιμες θέσεις των ανθρώπων που εργάζονται στο πρόγραμμα και δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Την τελευταία φορά που το είπε, είχε δεσμευθεί ότι ο διαγωνισμός θα γίνει τον Απρίλιο. Τελείωσε ο Απρίλιος…».
Ο ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
«Πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που οι ειδικοί μας λένε αλλά αυτό πρέπει να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Τα μηνύματα που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα, με τη χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι καθαρά. Σωστά λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός αλλά δεν γίνεται αυτό να μας ενοχλεί μόνο στις πλατείες και όχι στα σχολεία. Οταν μάλιστα υπάρχουν υπόνοιες ότι τα σχολεία δεν ανοίγουν επειδή επανερχόμαστε σε μία κανονικότητα αλλά επειδή υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι στα ιδιωτικά σχολεία που δεν θέλουν να χάσουν τα δίδακτρα. Δεν θα ακολουθήσουμε στον λαϊκισμό τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εμείς δεν μιλάμε για παιδιά πλουσίων ή παιδιά φτωχών, αυτά είναι δογματισμοί και αθλιότητες των στελεχών της ΝΔ. Δεν είμαστε στη δεκαετία του 1970, ούτε είμαστε νησί στον Ειρηνικό χωρίς διαδίκτυο για να μην ξέρει ο ελληνικός λαός τι γίνεται στις άλλες χώρες. Με εξαίρεση τις τελευταίες τάξεις των λυκείων, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλειστά τα σχολεία, η δε Γερμανία που τα άνοιξε, τα ξαναέκλεισε».
ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
«Για μια ακόμη φορά επιχειρείται να ποινικοποιηθεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι λαϊκές κινητοποιήσεις με ένα θέμα που οι τότε αρμόδιοι από την πλευρά της κυβέρνησης είναι και σήμερα υπουργοί. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε ακόμη μια επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης. Ημουν αντιπρόεδρος του ΤΕΕ όταν έγιναν τα γεγονότα στη Marfin και είχαμε πει να κάνουμε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να δούμε τι ακριβώς έγινε από τεχνικής πλευράς. Δεν μας δόθηκε πρόσβαση αλλά ψάξαμε αρκετά. Καλό θα ήταν να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που είχαν δώσει τότε άδεια στις τράπεζες να χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα, αν υπήρχαν αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις».