Η επιχειρούμενη αλλαγή της επικοινωνιακής ατζέντας λόγω κυβερνητικής αποτυχίας στην υγειονομική κρίση και της προσπάθειας ανακατεύθυνσης των προβολέων της δημοσιότητας από τα εθνικά θέματα έφερε στο προσκήνιο την μεγάλη αντι-δημοκρατική, αντι-μεταρρυθμιστική και αντι-εκπαιδευτική αλλαγή στην παιδεία.
Και ενώ το εμπόριο ελπίδας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ανθούσε,
Και ενώ η υγειονομική κρίση ήταν επικοινωνιακό παρελθόν, τα εμβόλια ήταν φαντασιακά εξασφαλισμένα και το μόνο που έμενε για την πολιτική νίκη του επιτελικού κράτους ήταν η μάχη ενάντια στους αρνητές του εμβολιασμού,
Και ενώ το Ταμείο στήριξης θα έφερνε προς διαμοιρασμό 70 δις, η καλλιέργεια προσμονής εξυπηρέτησης συμφερόντων διαλαλούταν στα κυβερνητικά γραφεία και το μόνο που έμενε ήταν η πραγμάτωση των επιθυμητών υποσχέσεων
Και ενώ σχεδίαζαν να βρουν παράθυρο για εκλογές, πριν ξεσπάσει η μπόρα της τριπλής κρίσης, πριν καταλάβουν όλοι ότι εμβόλια, εμβολιαστικά κέντρα, προσωπικό δεν υπάρχουν, πριν κατανοήσει ο λαός το μέγεθος της οικονομικής κατάντιας και τις νέες περιπέτειες που τον έβαλαν, πριν ο Σαμαράς βάλει την δική του ατζέντα στα εθνικά θέματα, το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο πολιτικός στρατηγικός σχεδιασμός της έκαναν το μοιραίο λάθος.
Ένα λάθος που ανέδειξε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα αδιέξοδα της πολιτικής τους στην υγεία, στην οικονομία κυρίως στα εθνικά θέματα και ταυτόχρονα τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο.
Έτσι η επιχειρούμενη αλλαγή της επικοινωνιακής ατζέντας λόγω κυβερνητικής αποτυχίας στην υγειονομική κρίση και της προσπάθειας ανακατεύθυνσης των προβολέων της δημοσιότητας από τα εθνικά θέματα έφερε στο προσκήνιο την μεγάλη αντι-δημοκρατική, αντι-μεταρρυθμιστική και αντι-εκπαιδευτική αλλαγή στην παιδεία και την εφαρμογή του νόμου για την κατά το δοκούν απαγόρευση του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι.
Παράδοξο πρώτο: την ώρα που χιλιάδες νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μαθητές είναι κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους, δεν πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία, δεν συναντιούνται με τους φίλους τους, δεν διασκεδάζουν, δεν αθλούνται σε γήπεδα, δεν μπορούν να βγουν ούτε για καφέ η Κυβέρνηση συζητά για την Πανεπιστημιακή αστυνομία και την άμεση αντιμετώπιση της «βίας» των φοιτητών στα άδεια Πανεπιστήμια !!!
Παράδοξο δεύτερο: την ώρα που οι ελλείψεις των Πανεπιστημίων της χώρας σε μέλη ΔΕΠ, επιστημονικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, σε φύλακες, καθώς και σε υλικοτεχνικές υποδομές είναι υπαρκτές και επείγουσες και ενώ έχει καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο για να μπορεί να αντιμετωπίζει κατά τα λεγόμενα της τα παραβατικά φαινόμενα εντός των Πανεπιστημίων, η κυβέρνηση εξαγγέλλει την πρόσληψη 1000 αστυνομικών για την ίδρυση Πανεπιστημιακής αστυνομίας!!! Μιας αστυνομίας με γκλοπ και σπρει, που θα εδρεύει και θα λειτουργεί μέσα στους χώρους του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, χωρίς έλεγχο και πλαίσιο από τις Πρυτανικές αρχές και την Πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά από τον Αρχηγό και τις δομές της ΕΛΑΣ !!!
Παράδοξο τρίτο: την ώρα που οι πυροβολισμοί σε πλατείες και δρόμους της χώρας, η βαρύνουσα εγκληματικότητα και η χρήση όπλων έγιναν καθημερινότητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν στελεχώνει με αστυνομικούς τις αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος αλλά ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία, παρότι διαφωνούν όλοι με αυτό, τα Πανεπιστήμια, οι Καθηγητές, οι Φοιτητές και οι Αστυνομικοί !!!
Παράδοξο τέταρτο: την ώρα που η κύρια επιχειρηματολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα κολλέγια είναι γιατί τα παιδιά μας να πηγαίνουν έξω, προβλέπεται το κλείσιμο δεκάδων σχολών και η μείωση των εισακτέων!
Παράδοξο πέμπτο: την ώρα που ανοίγει η αγορά, τα κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ο Αρχηγός της Αστυνομίας (!!!) απαγορεύει, για μία εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα, τις συγκεντρώσεις. Το ανακοινώνει στις 6:00 το πρωί, προς εκπλήρωση του κομματικού καθήκοντος της απόλυτης καταπάτησης του Συντάγματος αλλά και των νόμων της ΝΔ, που θέτουν περιορισμούς σε κοινωνικές συναθροίσεις εξαιρώντας τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» του άρθρου 11 του Συντάγματος, δηλαδή τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, το δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι».
Τα πέντε παράδοξα αποκαλύπτουν την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Το πρώτο παράδοξο αποκαλύπτει την στοχοποίηση των νέων ανθρώπων, την προσπάθεια τρομοκράτησης τους και την πάταξη της νεανικής ορμής, αναζήτησης και αμφισβήτησης, όπως λειτουργεί λαθεμένα κάθε αντιδημοκρατικό καθεστώς.
Το δεύτερο αποκαλύπτει την προσχηματική αιτιολόγηση της αναβάθμισης της ανώτατης παιδείας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αν ήθελε να εφαρμόσει πολιτικές που θα συνέβαλαν στην βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης γνώσης όφειλε μεταξύ άλλων:
- να αντιμετωπίσει τις κάκιστες συνήθειες της παράταξης «Δράση Αντιγραφής Πανεπιστημίων» όχι μόνο σε 5 τμήματα αλλά ευρέως
- να προσλάβει Διδακτικό επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου και να δημιουργήσει κίνητρα και διαδικασίες που θα επέτρεπαν σε κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες είτε να παραμείνουν είτε να επιστρέψουν στη χώρα μας
- να στηρίξει οικονομικά τα Πανεπιστήμια και γενικότερα την δημόσια παιδεία
- να δημιουργήσει πλαίσιο συνεργασίας για την μεταφορά τεχνογνωσίας, νέων προϊόντων και καινοτόμων συστημάτων με την ελληνική παραγωγή
- να δημιουργήσει συνθήκες ίσων ευκαιριών για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές κάθε νέου που θέλει και αξίζει και όχι μόνο όσων μπορούν οικονομικά..
Tο τρίτο παράδοξο αποκαλύπτει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της βαρύνουσας εγκληματικότητας, όπως εξήγγειλε ψευδόμενη προεκλογικά «για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», αλλά η χειραγώγηση της κοινωνίας μέσα από το δόγμα «τρόμος και πάταξη», με την καλλιέργεια φόβου και την δημιουργία αστυνομικού κράτους. Μέχρι σήμερα έχει προσλάβει κατ’εξαίρεση 3000 αστυνομικούς με ανεπαρκή εκπαίδευση, έχει ιδρύσει την υπηρεσία ΔΕΛΤΑ, την αστυνομία συγκεντρώσεων ΟΔΟΣ, έχει εξαγγείλει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, της αστυνομίας μέσων μαζικής μεταφοράς και θα δούμε πόσων ακόμη αστυνομιών ….
Το τέταρτο παράδοξο αποκαλύπτει την στήριξη των ιδιοκτητών ιδιωτικών κολεγίων, με κάθε τρόπο. Στους 19 μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτρεψε την λειτουργία τους αντισυνταγματικά, εξομοιώνοντάς τα με τα πανεπιστήμια, χωρίς έλεγχο, χωρίς οποιοδήποτε εχέγγυο ποιότητας, δίνοντας δικαίωμα πρόσβασης και επαγγελματικά δικαιώματα όμοια με των αποφοίτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Το πέμπτο παράδοξο αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποκαλύπτει το δημοκρατικό έλλειμμα της χώρας και την κατάντια της Δημοκρατίας μας να απαγορεύει χωρίς ίχνος ντροπής ο Αρχηγός της Αστυνομίας (!!!), δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με γνωμοδότηση μιας διοικητικής επιτροπής, της εθνικής επιτροπής προστασίας δημόσιας υγείας, (όχι της επιτροπής εμπειρογνωμόνων δημόσιας υγείας γνωστής ως επιτροπής λοιμωξιολόγων) τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» του άρθρου 11 του Συντάγματος στην επέτειο του Πολυτεχνείου, στην μέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στην μέρα διοργάνωσης του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.
Αποκαλύπτει κυρίως τον φόβο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές τους.
Αποκαλύπτει τον πανικό τους απέναντι στους νέους ανθρώπους και την δημοκρατική ακηδεμόνευτη ψυχή τους, , όσο τρόμο κι αν προσπαθήσουν να διασπείρουν, όση βία κι αν ασκήσουν.
άρθρο στο ieidiseis.gr